Stadspartij wil onderzoek alternatief plan zwemmen en schaatsen


De Stadspartij dient komende gemeenteraadsvergadering een voorstel in om een alternatief plan voor de exploitatie van de schaats- en zwemlocaties in de gemeente te onderzoeken.

In verband daarmee wil de Stadspartij verder dat het College van B&W de aangezegde opzegging van de contacten met de huidige exploitanten van zwembad Het Anker in Buchten en Laco Glanerbrook in Geleen opschort.

Het alternatief plan betreffende Laco Glanerbrook en Het Anker is, zo meldt de Stadspartij, gebaseerd op de eigen toekomstvisies van hun directies. Samen met het plan van de Stadspartij om zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard onderdeel te laten uitmaken van een door een commerciële partij te exploiteren vakantiepark op de Schwienswei wordt, zo meent de Stadspartij, tegen lagere kosten een uitgebreider pakket aan top- en breedtesportvoorzieningen geboden dan met het plan van de gemeente. In het voorstel van het College worden zwemmen en schaatsen geconcentreerd in Glanerbrook en gaat er geen geld meer naar de zwembaden in Buchten en Sittard.

De Stadspartij vindt dat het onderzoek dat bureau Drijver en Partners in opdracht van het College heeft uitgevoerd en waarop het College haar voorstel baseert om zwemmen en schaatsen te concentreren in Glanerbrook een algemeen onderzoek is dat “ernstige verdieping nodig heeft”.

Met het alternatief plan blijft volgens de Stadspartij niet alleen de accommodatie van Het Anker bestaan – en mits er een investeerder wordt gevonden voor de plannen om een vakantiepark te realiseren op de Schwienswei ook het zwembad in Sittard – maar zou de gemeente ook nog eens 4 tot 6 miljoen euro minder kosten dan het eigen voorstel.

Bron: www.sittard-geleen.nieuws.nl