Campagnenieuws Stadspartij-Sittard-Geleen-Born

CAMPAGNENIEUWS – Van: Stadspartij  Sittard-Geleen-Born |  In de periode augustus tot en met november 2017 organiseerde de Stadspartij ‘de grote mars door Sittard, Geleen en Born’.

Tijdens deze periode bezocht de Stadspartij wekelijks alle wijken en kernen in de hele gemeente om in contact te komen met burgers van alle stadsdelen, dorpen en wijken. Op deze manier werden een aantal items aangedragen voor het verkiezingsprogramma van de Stadspartij.

Dit programma verschijnt in de laatste week van januari 2018. De volgende stadsdelen, wijken en dorpen werden bezocht:

In augustus in de dorpen Einighausen, Guttecoven en Limbricht;

In september alle wijken in het stadsdeel Geleen;

In oktober alle wijken in stadsdeel Sittard;

In november in het stadsdeel Born.

Gedurende dezelfde periode werd via internet een openbare lijsttrekkersverkiezing georganiseerd, waaraan inwoners van de betreffende stadsdelen in de maand van het bezoek konden deelnemen.

De Stadspartij voor de verkiezing van de lijsttrekker een nieuw systeem geïntroduceerd. Hierbij is het door politieke partijen veel gebruikte patroon van een Bestuursvoordracht voor benoeming van de lijsttrekker door de algemene ledenvergadering doorbroken.

Dit systeem is voor kiezers immers weinig transparant.

De Stadspartij heeft gekozen voor een openbare en transparante verkiezing, waarvoor kandidaten (leden of niet-­‐leden) uit de hele gemeente zich konden opgeven. Er hebben uiteindelijk 5 kandidaten deelgenomen, die elk hun eigen campagne konden voeren. Meer dan 100 mensen namen de moeite deel te nemen via een speciale pagina op de website van de Stadspartij. Vanaf het begin ontspon zich een voorkeursstrijd tussen de vrouwelijke kandidaat Nancy Kaufmann en de huidige fractievoorzitter van de Stadspartij, Ton Raven. Uiteindelijk won Ton Raven met relatief ruime voorsprong. Beide kandidaten vormen nu de top van de verkiezingslijst van de Stadspartij.

Op 5 februari 2018 zal de Stadspartij een lijst met een groot aantal kandidaten indienen en als lijst 3 deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen.

Het thema van de Stadspartij, die afgelopen 4 jaar de discussie in de Gemeenteraad vanuit de oppositie aanvoerde, luidt: De grote lenteschoonmaak in politiek Sittard­‐Geleen.

Bron: sittard-geleen.nieuws.nl